For det første er det viktig å vite at det er lov å selge sex i Norge. Den som selger sex gjør ikke noe ulovlig, men det er ulovlig å kjøpe sex.

Når politiet kommer på besøk er det hovedsakelig tre ting de er ute etter:

  • Å vite om personen det gjelder er lovlig i Norge eller ikke. Det vil si at de sjekker når man kom inn i landet og når man skal ut av Norge. Det beste er å vise en elektronisk billett eller mailbekreftelse på innreise og eventuelt utreise. Politiet pleier av og til å ta bilder av passet og noen ganger tar de med seg passet for videre ektehetskontroll på politistasjonen. Politiet ber i så fall alltid vedkommende om å hente passet på politistasjonen noen dager senere.
     
  • Å vite om man jobber for noen (hallik, agency etc.). Dersom du jobber for noen eller har en ordning der noen hjelper deg (for eksempel med å besvare samtaler og setter opp kunder), kan den som hjelper deg få problemer. Det er lov å selge sex, men det er ikke lov å hjelpe/tilrettelegge eller organisere andres sexsalg.
     
  • Dop og ulovlige legemidler. Å være i besittelse av dop fører til bot og utkastelse. Husk at mange legemidler som er reseptfrie og lovlige i andre land er ulovlig i Norge. Hvis man er nødt til å ha reseptplikte medisiner må den være oppbevart i sin originale emballasje og ha klistremerke med det samme navnet som det vises på ID-kortet. Du må også ha en legeresept på engelsk der navnet ditt vises som på ID-kortet.